Det är lätt att bli bekväm

Det är lätt att föreläsa och inspirera andra att gå utanför sin komfortzon. Men hur är det med att leva som man lär? Jag fick i våras en enorm lust att ta ett rejält kliv utanför min egen komfortzon.

Hoppa fallskärm!

Jo, jag har gjort ett tandemhopp för många år sen, men ska man kalla sig äventyrare måste man ju kunna hoppa ut ur ett flygplan… Så nu håller jag på att ta mitt A-cert som det heter. Hoppar med Stockholms Fallskärmsklubb. www.sff.se, här kan du gå in och boka ett tandemhopp om du vill kliva utanför din komfortzon =)

Nepal

Jag var i Nepal för att göra en kort film med Radiohjälpen för att se hur landet byggts upp ett år efter den katastrofala jordbävningen som krävde över 8,000 liv. Det var omtumlande att se all förödelse men samtidigt imponerad av att möta den vilja till återuppbyggnad som Nepaleserna visar. Programmet visades på SVT1 den 26/5 men finns på SVT Play.

Oskar var programledare för en uppföljningsfilm som Radiohjälpen gjorde från Nepal. Vid första sändningstillfället guidade Oskar över en halv miljon tittare genom återuppbyggnadsarbetet i Nepal – med stort hjärta och kunskap om landet. Filmen blev också ett vackert dokument om vänskapen mellan en av Sveriges främsta äventyrare och den lokale projektledaren Silas. Vi har fått positiv feedback om filmen från flera andra europeiska länder och tittarsiffran på 555 000 (för första sändningen) är en av våra högsta siffror för en uppföljningsfilm.
— Per Byman, Executive Director, Radiohjälpen

Kilimanjaro

 Bildtext...

Följ med mig till Kilimanjaro i februari 2017.

Det finns några få platser kvar!!

Skräpdyk.

 Stark duo som städar botten på Riddarfjärden – Linda och Oskar.

Stark duo som städar botten på Riddarfjärden – Linda och Oskar.

Jag vet inte vad du gör, men om det är en tråkig söndag med regn och kyla kan man förgylla den med att ta på dykutrustningen och plocka skräp i Rålambshovsparken i Stockholm. Efter en knapp timma var resultatet: 

Ett badkar, en parkbänk, en kundvagn, en sparkcykel, en papperskorg, en traktorstol, två frisbees och ungefär 250 flaskor och burkar.

Tack Cia och Linda för att ni ville vara med =)