En Frisk Generation

foto: Johanna Norin

foto: Johanna Norin

Jag hade förmånen att vara moderator på ett intressant seminarium på Karolinska Institutet i måndags. Nyckeln till en frisk generation, med föreläsare som Livsstilsprofessor Maj-Lis Hellenius, Hållbarhetschefen på Skandia, Lena Hök, Cykelentreprenören Tony Grimaldi och Carolina Klüft för att nämna några. Spännande och skrämmande om den stillasittande generationen.

Enhjuling till Enköping

I november styrde jag och Kristoffer Björkman våra enhjulingar från stadshuset i Stockholm till Enköping. Fast det var egentligen inte våra. Vi fick låna dem från unicycle.se. Det kändes hur bra som helst över Västerbron och vi snittade 10km/h genom Hässelby. Vi stannade för lunch på en pizzeria i Bro och åkte lite fel i Bålsta. 13 timmar och typ 8 mil senare var vi framme i Enköping. Hade träningsvärk i en vecka. Men kul var det!

2 x 4,167m.

4,167m. Så högt är Nordafrikas högsta berg, Djebl Toubkal som ligger i Marocko. I september guidade jag två sköna grupper till toppen. Det finns fortfarande plats i september 2017 om du vill hänga med.

4,167m. Så högt är Nordafrikas högsta berg, Djebl Toubkal som ligger i Marocko. I september guidade jag två sköna grupper till toppen. Det finns fortfarande plats i september 2017 om du vill hänga med.

Sup

Bildtext...

Jag brinner för Östersjön! Och jag vägrar tro att det inte går att göra något för att Östersjön ska må bättre. Det kan handla om att äta mindre kött, undvika bottenmålning av båtar eller att inte åka med de stora färjorna till Åland. Jag är övertygad om att vi kan få Östersjön att må bättre.
I juni 2015 paddlade jag och Sören Kjellqvist från Visby till Stockholm på varsin Stand-up Paddleboard. Vi tog prover för att mäta mikroplaster i havet tillsammans med Stockholms Universitet. 

Det är lätt att bli bekväm

Det är lätt att föreläsa och inspirera andra att gå utanför sin komfortzon. Men hur är det med att leva som man lär? Jag fick i våras en enorm lust att ta ett rejält kliv utanför min egen komfortzon.

Hoppa fallskärm!

Jo, jag har gjort ett tandemhopp för många år sen, men ska man kalla sig äventyrare måste man ju kunna hoppa ut ur ett flygplan… Så nu håller jag på att ta mitt A-cert som det heter. Hoppar med Stockholms Fallskärmsklubb. www.sff.se, här kan du gå in och boka ett tandemhopp om du vill kliva utanför din komfortzon =)

Nepal

Jag var i Nepal för att göra en kort film med Radiohjälpen för att se hur landet byggts upp ett år efter den katastrofala jordbävningen som krävde över 8,000 liv. Det var omtumlande att se all förödelse men samtidigt imponerad av att möta den vilja till återuppbyggnad som Nepaleserna visar. Programmet visades på SVT1 den 26/5 men finns på SVT Play.

Oskar var programledare för en uppföljningsfilm som Radiohjälpen gjorde från Nepal. Vid första sändningstillfället guidade Oskar över en halv miljon tittare genom återuppbyggnadsarbetet i Nepal – med stort hjärta och kunskap om landet. Filmen blev också ett vackert dokument om vänskapen mellan en av Sveriges främsta äventyrare och den lokale projektledaren Silas. Vi har fått positiv feedback om filmen från flera andra europeiska länder och tittarsiffran på 555 000 (för första sändningen) är en av våra högsta siffror för en uppföljningsfilm.
— Per Byman, Executive Director, Radiohjälpen

Kilimanjaro

Bildtext...

Följ med mig till Kilimanjaro i februari 2017.

Det finns några få platser kvar!!

Skräpdyk.

Stark duo som städar botten på Riddarfjärden – Linda och Oskar.

Stark duo som städar botten på Riddarfjärden – Linda och Oskar.

Jag vet inte vad du gör, men om det är en tråkig söndag med regn och kyla kan man förgylla den med att ta på dykutrustningen och plocka skräp i Rålambshovsparken i Stockholm. Efter en knapp timma var resultatet: 

Ett badkar, en parkbänk, en kundvagn, en sparkcykel, en papperskorg, en traktorstol, två frisbees och ungefär 250 flaskor och burkar.

Tack Cia och Linda för att ni ville vara med =)