Jag var i Nepal för att göra en kort film med Radiohjälpen för att se hur landet byggts upp ett år efter den katastrofala jordbävningen som krävde över 8,000 liv. Det var omtumlande att se all förödelse men samtidigt imponerad av att möta den vilja till återuppbyggnad som Nepaleserna visar. Programmet visades på SVT1 den 26/5 men finns på SVT Play.

Oskar var programledare för en uppföljningsfilm som Radiohjälpen gjorde från Nepal. Vid första sändningstillfället guidade Oskar över en halv miljon tittare genom återuppbyggnadsarbetet i Nepal – med stort hjärta och kunskap om landet. Filmen blev också ett vackert dokument om vänskapen mellan en av Sveriges främsta äventyrare och den lokale projektledaren Silas. Vi har fått positiv feedback om filmen från flera andra europeiska länder och tittarsiffran på 555 000 (för första sändningen) är en av våra högsta siffror för en uppföljningsfilm.
— Per Byman, Executive Director, Radiohjälpen